Футболистите на ЦСКА и Славия  завършиха 1:1 на стадион Българска

...
Футболистите на ЦСКА и Славия  завършиха 1:1 на стадион Българска
Коментари Харесай

10 от Славия изненадоха ЦСКА София

Футболистите на ЦСКА и Славия  приключиха 1:1 на стадион " Българска Армия " в столичното дерби от седмия кръг на първа лига. Доскорошният нападател на " белите " Калоян Кръстев дебютира за " армейците ", влизайки като запаса в края на мястото на голмайстора за домакините Жорди Кайседо (62). Новото попълнение на гостите Кемело Нгуена пък бе изпъден в 55-ата минута след втори жълт и надлежно червен картон, а в добавеното време Мартин Атанасов (90+2) оформи крайния резултат. Младокът е младеж на белите и наследник на някогашния полузащитник на Левски и Локомотив (Пд) Чавдар Атанасов.

След 10 минути игра Греъм Кери бе изведен па лявото крило, само че вратарят Светослав Вуцов обаче излезе и хвана топката. Секунди по-късно Жеферсон се контузи и принуди Стойчо Младенов да вкара на терена младия Асен Дончев като насилствена промяна. В 14-ата минута при карамбол в наказателното поле на домакините Густаво Бусато направи две спасявания, при второто от които Мартин Сораков пропиля страхотна опция да се разпише.

В 28-ата минута Кери се измъкна добре от Кемело Нгуена и бе фаулиран на границата на наказателното поле вдясно от вратата на Славия, само че не последва заплаха след заучено осъществяване. Пет минути по-късно ирландецът бе изведен самичък против Светослав Вуцов, само че се забави и в последна сметка насочи неакуратен удар. В 38-ата минута " алените " контраатакуваха и нахлулият по лявото крило Яник Вилдсхут шутира по земя, само че Вуцов съкрати дистанцията и избави удара му.


След почивката Тони Тасев си опитва шанса от директен свободен удар от към 30 метра, само че топката високо над вратата на Бусато. В 55-ата минута новото попълнение на „ белите “ Кемело Нгуена бе изпъден след втори жълт картон поради остро влизане с бутоните напред в краката на Кери. " Армейците " се възползваха бързо от численото си предимство на терена и в 62-ата минута поведоха, откакто Кери центрира от корнер, а оставеният непокрит Жорди Кайседо се разписа с глава за 1:0. Осем минути след гола след подавания сред Варела и Йомов топката стигна до Асен Дончев и бранителят шутира настрана от вратата.

В 74-ата минута Георги Кабаков отсъди дузпа за домакините, откакто Емил Виячки фаулира Федерико Варела в наказателното поле, само че Греъм Кери пропусна от бялата точка. Светослав Вуцов хвана топката след удара на ирландеца, а секунди по-късно се намеси и след шут на Георги Йомов. В 78-ата минута Вуцов избави удар и на Варела. Последваха нови шансове за домакините, само че първо удар на Кери от директен свободен удар бе неакуратен, а по-късно Вуцов избави удар на Видсхут. " Белите " отвърнаха с удар на Кирилов от към 20 метра, само че топката мина настрана от вратата на Бусато. В последните минути Славия погледна по-смело към вратата на Бусато и във втората минута от добавеното време шокира " алените " с изравнителен гол. Радослав Кирилов центрира и резервата Кристиан Добрев уцели гредата след удар с глава, след което настана безпорядък в наказателното поле на домакините и влезлият като промяна Мартин Атанасов прати топката в мрежата за 1:1, носейки точката на Славия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР